Tenger gyümölcsei fokhagymával és rizstésztával

okt 19, 2023 | Receptek

Sajnos nagyon kevés tengeri halat és puhatestűt fogyasztunk mi Magyarok, annak ellenére hogy nagyon egészségesek és táplálóak. Egyrészt a bennük található fehérjék miatt, melynek magas a kollagén tartalma, másrészt a vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt. Nagyon jó cink, réz, mangán, Omega3, jód, B,-D,- és A-vitamin források, melyekből nagyon keveset viszünk be. Vonatkozik ez a tőkehalmájra is vagy az algákra, érdemes velük kísérletezgeti, mert igazi superfood-ok.
Nekem a rák a kedvencem, de most vegyesen készítettem kagylót, tintahalat, rákot és polipot.

10 perc alatt kész lett: paradicsomszószba átforgattam a fagyasztott tengeri húsokat, fokhagymát-, parajdi sót-, borsot-, növényi tejszínt adtam hozzá, majd a rizstésztával együtt 3-4 percig készre főztem.

A végeredmény most is Isteni, próbáljátok ki 👌

A szerző: Tóth Boglárka

Végzettségemet tekintve biológus, táplálkozástudományi szakember és funkcionális táplálkozási referens vagyok.

Ismerj meg jobban ide kattintva, vagy kérj időpontot az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

+36204795289
toth.bogi.st@gmail.com

Továbbiak a kategóriából:

Gluténmentes pizza

Gluténmentes pizza

Gluténmentes pizza alap (szafis ) Szósz: cukor nélküli sűrített paradicsom, fokhagyma, oregánó, bazsalikom Feltét: pulyka kolbász, lilahagyma, főttojás, hegyes erős paprika Fehérje forrás: tojás Zsír forrás: pulyka kolbász Szénhidrát forrás: paradicsom, hagyma, tészta...

bővebben
15 perces ebéd. Tojásos rizstészta császárszalonnával

15 perces ebéd. Tojásos rizstészta császárszalonnával

Gyors egytál étel! Tojásos rizstészta császárszalonnával. Gluténmentes tészta (csicseriborsóból vagy barnarizsből) Szósz: kókuszzsír, újhagyma, császárszalonna, tojás, rizstejszín, parajdi só, bors, növényi sajt👌 A kókuszzsíron megpárolom az apróra vágott hagymát, és...

bővebben
Gyógyító csontlé!

Gyógyító csontlé!

Ez a csontleves nem egyenlő a hétvégén megfőzött húslevessel. A porcos marha, disznó, pulyka, csirke vagy hal csontokat felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, majd hosszan, 14-24 órán keresztül érdemes főzni, kis lángon, így tud kioldódni a legtöbb hasznos anyag az...

bővebben